UMCU Dag 5 Intensive Care

Marjolein heeft voor het eerst weer thuis geslapen. `s Ochtends mag je de I.C. bellen voor 7.30 of na 9.00 uur. Daar tussen is de overdracht/verzorging, dus is de verpleging te druk. De nacht was rustig en er zijn geen bijzondere dingen gebeurd.

Dolf`s polsslag is eindelijk weer regelmatig. De poging om de medicatie voor zijn hartslag stop te zetten pakte niet zo goed uit en deze is weer iets omhoog gedaan. Heeft toch een etmaal geduurd voor het weer helemaal in orde lijkt (90 slagen per minuut). Er wordt tot nu toe onder andere nog steeds vocht toegevoegd om de bloeddruk te regelen. Zijn handen zijn hierdoor opgezwollen. Zijn gezicht ook nog, maar ziet er al wel beter uit. Zondagavond had zijn gezicht de omvang van iemand van 150 kg. Nu lijkt hij weer een klein beetje meer op zichzelf. Je herkent hem weer. Op een schaal van 10: zondag opgezwollen 10, nu 4, normaal 1.

Vandaag gaat de verpleegkundige overleggen met de arts of er “plaspillen” gegeven kunnen worden om vocht af te drijven, uiteraard via het infuus. De chirurg heeft gezegd dat het er nog steeds goed uitziet. De infectie lijkt onder controle. Wel is gewaarschuwd niet te gemakkelijk over de huidtransplantatie te denken. Het betreft een groot gebied waar de plastisch chirurg wel flink wat werk aan zal gaan hebben.

8 gedachten over “UMCU Dag 5 Intensive Care

 1. D-DayS voor jou en je familie Dolf. We denken aan jullie, je gaat het redden!

 2. Elk uur een stapje dichter bij herstel. Als het vocht is verminderd zal het verlagen van de medicatie voor de hartslag waarschijnlijk beter gaan.Wij duimen en denken de hele dag aan hem en jullie.
  Liefs van Hedwig en Bas

 3. We wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe om door deze zware periode heen te komen.

  Rob en Lucy

 4. Lieve Marjolein, Karin, Jeroen en Dylan,

  Heel veel sterkte!
  We leven met jullie mee!

  liefs Gijs en Monique, Sjoerd, Femke en Thom

 5. Lieve Marjolijn,

  We wensen je geborgenheid en vertrouwen toe in deze onzekere en kwetsbare periode, samen met je kinderen en familie.

  Marian en Jan.

Reacties zijn gesloten.