01-2021 Oorzaak pijn schouder?

11-03-2021 Oorzaak pijn schouder?

De arts van de pijnpoli vraagt zich af of de pijn in mijn schouder veroorzaakt kan worden door het hele grote litteken op mijn borst dat er uit ziet als een brandwond. Ik overleg met mijn huisarts en met enkele mensen van de Facebookgroep van de streptokokken A bacterie. Op advies van hen besluit ik om een afspraak te maken in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Afspraak Brandwondencentrum Beverwijk

Raar om een keer in een vreemd ziekenhuis te komen. Nog even gedoe bij de ingang in verband met Covid. Marjolein mocht niet mee naar binnen als begeleiding. Maar juist zij kan goed toelichten hoe het er met de StreptokokkenA bacterie besmetting aan toe is gegaan. Gelukkig is de arts het hier mee eens en mag ze mee naar binnen. In de behandelkamer ontmoet ik iemand van de Facebookgroep waar ik lid van ben, en ik herken haar gelijk. Leuk om een keer in levende lijve te zien. Ze werkt daar al lang en bespreekt met ons wat er allemaal in februari 2012 is gebeurd. Ja, dat is al lang geleden, maar de afgelopen jaren stonden in het teken van overleven en revalideren na de stamceltransplantatie. Nu tijd om hier eens goed naar te laten kijken.

De twee plastisch chirurgen bekijken het litteken, maar kijken ook naar de beperkingen die ik door het litteken heb bij het draaien van mijn hoofd. Hun conclusie is helder. De wond is prima doormiddel van de huid van mijn benen behandeld en ziet er goed uit. De huid staat wel erg strak. Dat laatste kunnen ze wel herstellen, maar dat is een forse operatie waarbij gesneden moet worden aan de kant van de schouder waar ik al zoveel pijn heb. Ter plekke besluiten we om dit nu nog niet te laten doen. Nee, na onderling overleg adviseren ze mij om een neuroloog er naar te laten kijken en een MRI te laten maken. Er is aan de kant van mijn rechterschouder fors gesneden en daarbij zou best een zenuw kapot kunnen zijn gegaan. Een brief met alle bevindingen gaat naar de huisarts.

En hoe nu verder?

De bevindingen uit het brandwondencentrum Beverwijk overleg ik met huisarts en pijnpoli. Ik zie er tegenop om weer een nieuw traject bij een nieuwe specialist op te starten. De arts van de pijnpoli zegt dat als er iets uit het traject met de neuroloog komt, de oplossing toch bij de pijnpoli vandaan moet komen. Kortom, dit traject nu nog maar even niet opstarten. We besluiten wel om nogmaals een poging te wagen voor een zenuwblokkade.